Introduktion

Carl Nielsen Selskabets formål er at fremme kendskabet til komponisten og at arbejde for udbredelsen af hans musik. Selskabets formand er cand.mag. journalist Eva Hvidt. Bestyrelsen tæller i øvrigt saxofonist og komponist Torben Enghoff, forlægger Bjarne Juul, advokat Morten Riise-Knudsen, direktør Troels Varming og organist, ph.d. Eva Maria Jensen.

Carl Nielsen Selskabet blev i sin nuværende skikkelse dannet i 1991 på initiativ af Henning Tjørnehøj med det formål at etablere et solidt grundlag for, at Carl Nielsens musik kunne blive mere kendt og spillet ikke mindst i udlandet. Med hjælp fra en række kompetente musikfagfolk førte dette i 1994 til, at en meget tiltrængt praktisk-videnskabelig udgave af alle Carl Nielsens værker sattes i gang på Kulturministeriets foranledning.

I 1996 afløstes Henning Tjørnhøj som Carl Nielsen Selskabets formand af Henrik Marcussen. Herefter var redaktør Knud Ketting fra 1998 til sin død i 2016 Selskabets formand.

Dette har ført til en række artikler, udgivelser, opdateringer, koncerter og arrangementer. Vi har bl.a. besøgt Damgaard ved Lillebælt, hvor Carl Nielsen komponerede mange af sine værker, Carl Nielsen Museet i Odense og atelierlejligheden i Frederiksholms Kanal i København, hvor Anne Marie og Carl Nielsen boede fra 1915.